Ardei umpluti in sos dulce aromat

de T I M E A in Porc, 18 Iul 2012 | 35939 vizualizari

 

O mancare consistenta si delicioasa cu un sos dulce - aromat care mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei
  • 500 gr pulpa de porc
  • 100 gr slanina
  • o mana de orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Pentru sos
  • 2 linguri faina
  • un pic de ulei
  • 750 ml suc de rosii
  • un pic de sare
  • 3 linguri zahar
  • busuioc verde
  • oregano verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos dulce aromat:

Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul . Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.

Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul, apoi scobim semintele si nervurile.

Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne de mai sus. Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva. Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul. 

Luam de pe foc si lasam deoparte pana pregatim sosul.

Punem uleiul pe foc, adaugam faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Nu lasam pe foc decat cateva secunde. Luam de pe foc si adaugam incet incet sucul de rosii, la fel amestecand pt a nu se forma cocoloase. Punem inapoi pe foc si turnam restul de suc de rosii.

Adaugam putina sare si zaharul si lasam sa fiarba amestecand pt a nu se prinde de fund. Tocam marunt busuiocul si oregano si le adaugam la sos, mai lasand pe foc  10 minute bune pt a se ameteca bine aromele.

Scoatem ardeii din apa si ii asezam in sos.

Servim cald! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos dulce aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in sos de rosii